Dnia 07. 07.2021 r. odbyła się II część warsztatów dla KGW w Siedlisku. Wszelkich porad, przepisów i wskazówek dotyczących przygotowywania tradycyjnych potraw udzielała prowadząca Pani Małgorzaty Długosz. Gotujemy po to, aby integrować . Integrujemy po to, by gotować w zespole. Ideą wczorajszych warsztatów kulinarnych jest połączenie fascynującego świata smaków, zapachów i kuchennych tajemnic z zabawą, która przyczynia się do integracji. Wczorajsze warsztaty pn. “Z Babią Kuchni na Ty” pozwoliły uczestnikom na przypomnienie i zachowanie naszych tradycji oraz przybliżyły im tradycyjną metodę dekorowania potraw rzeźbami z warzyw i owoców. Już wkrótce warsztaty dożynkoweZadanie jest dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach programu Narodowego Centrum Kultury “EtnoPolska”2021.