Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia

06.12.2017 r.

Szanowni Państwo,

Zarząd Stowarzyszenia Kraina Lasów i Jezior – LGD informuje, że dnia 13 grudnia 2017 r. o godz. 12:00  w sali Posiedzeń Rady Miejskiej Urzędu Miasta i Gminy Wschowa, przy ul. Rynek 1, odbędzie się Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia.

Program Walnego Zebrania Członków:

1. Otwarcie obrad Walnego Zebrania Członków przez Prezesa Zarządu.
  2. Wybór Przewodniczącego Walnego Zebrania Członków.
  3. Przeprowadzenie wyborów: Sekretarza Zebrania, Komisji Uchwał i Wniosków.
  4. Stwierdzenie prawomocności zebrania na podstawie listy obecności.
  5. Przedstawienie porządku obrad.
  6. Przedstawienie projektów:
    1. zmian kryteriów wyboru projektów dotyczących Celu ogólnego nr 1 – Obszar przedsiębiorczych mieszkańców, rozwinięty gospodarczo z priorytetem dostępu do rynku pracy osób defaworyzowanych – w ramach realizacji LSR 2014-2020,
    2. zmian wyboru projektów dotyczących Celu nr 2 „Obszar Kraina Lasów i Jezior atrakcyjny dla mieszkańców i turystów” i  Celu nr 3 „Zintegrowani, aktywni
      i zaangażowani w sprawy regionu, odpowiedzialni za środowisko przyrodnicze i posiadane dziedzictwo mieszkańcy fundamentem silnego kapitału społecznego Krainy Lasów i Jezior” w ramach realizacji LSR 2014-2020,
    3. zmian kryteriów wyboru projektów grantowych w ramach realizacji LSR 2014-2020,
    4. Procedury ustalania i zmiany Kryteriów Wyboru Operacji Kraina Lasów
      i Jezior -LGD,
    5. Procedury ustalania i zmiany kryteriów wyboru grantobiorców Stowarzyszenia Kraina Lasów i Jezior.
  7. Przyjęcie uchwały w sprawie:
  8. zmian kryteriów wyboru projektów dotyczących Celu ogólnego nr 1 – Obszar przedsiębiorczych mieszkańców, rozwinięty gospodarczo z priorytetem dostępu do rynku pracy osób defaworyzowanych – w ramach realizacji LSR 2014-2020,
  9. zmian wyboru projektów dotyczących Celu nr 2 „Obszar Kraina Lasów i Jezior atrakcyjny dla mieszkańców i turystów” i  Celu nr 3 „Zintegrowani, aktywni
    i zaangażowani w sprawy regionu, odpowiedzialni za środowisko przyrodnicze
    i posiadane dziedzictwo mieszkańcy fundamentem silnego kapitału społecznego Krainy Lasów i Jezior” w ramach realizacji LSR 2014-2020
  10. zmian kryteriów wyboru projektów grantowych w ramach realizacji LSR 2014-2020
  11. Procedury ustalania i zmiany Kryteriów Wyboru Operacji Kraina Lasów i Jezior -LGD
  12. Procedury ustalania i zmiany kryteriów wyboru grantobiorców Stowarzyszenia Kraina Lasów i Jezior.
  13. Sprawy różne.
  14. Zamknięcie obrad.

W przypadku braku wymaganej liczby członków zwołuje się Walne Zebranie Członków w drugim terminie zaraz po stwierdzeniu braku ważności WZC w pierwszym terminie, zgodnie z § 1 ust.8 i 9 Regulaminu Obrad Walnego Zebrania Członków Stowarzyszenia Kraina Lasów i Jezior.

Projekt uchwały znajdują się na stronie internetowej  www.klj.org.pl.

Prosimy o sprawdzenie i ewentualne uregulowanie zaległości w składkach członkowskich.

Projekt uchwały -27.128

Projekt uchwały -27.129

Projekt uchwały -27.130

Projekt uchwały -27.131